Gemiva ‘De Rotonde’ is een activiteitencentrum en richt zich met name op mensen met een lichamelijke beperking en niet-aangeboren hersenletsel.

Vanaf januari 2015 zet Gemiva ‘De Rotonde’ deuren ook open voor wijkbewoners. Binnenkort starten ze met een verbouwing en vanaf 1 augustus zijn er dan een compleet nieuw ingerichte keuken en een Huiskamer waar we wijkbewoners kunnen ontvangen. In de Huiskamer kunnen ze een kop koffie of thee drinken, een gezelschapsspel doen, aan een eigen creatief werkstuk werken of een krant of boek lezen. Ook zijn er een aantal activiteiten die we openstellen voor wijkbewoners. Zie voor ons Programma Inloop op onze website:

www.gemiva-svg.nl/rotonde

In september kunnen ook wijkbewoners drie dagen per week ( dinsdag, donderdag en vrijdag) een WARME MAALTIJD gebruiken. Het betreft een 2-gangen menu (soep en hoofdgerecht of hoofdgerecht en dessert) voor €4,50. Zie hieronder.

https://www.twaalfhoeven.nl/wp-content/uploads/2015/06/Rotonde-LekkerSamen.pdf

Vanaf 2 juli start ons PC VRAGENUURTJE (zie bijlage). Iedereen kan dan op donderdagmiddag van 14.00 uur tot 16.00 uur langs komen voor zijn PC-vragen. Ervaren docenten helpen gebruikers verder op weg. Zie hieronder.

https://www.twaalfhoeven.nl/wp-content/uploads/2015/06/Rotonde-vragenuurtje-computers.pdf

De Rotonde werkt samen met 2 Goudse kunstenaars. De inschrijving staat open voor een ZOMERSCHILDERCURSUS die wordt aangeboden door Hester Staleu. Zie hieronder.

https://www.twaalfhoeven.nl/wp-content/uploads/2015/06/Rotonde-schilderochtenden.pdf

In september start Marrianne Waalwijk met 7 middagen VRIJ TEKENEN EN SCHILDEREN. Zie hieronder.

https://www.twaalfhoeven.nl/wp-content/uploads/2015/06/Rotonde-vrij-tekenen-en-schilderen.pdf

Het is misschien overbodig om te vermelden, maar De Rotonde is een geheel aangepast gebouw. Dus toegankelijk voor iedereen. Het kent geen drempels en er zijn meerdere rolstoeltoiletten aanwezig.

Verschillende bewoners uit de Hoevenbuurt doen bij ons al vrijwilligerswerk en er zijn ook inloopbezoekers die werkzaamheden verrichten en daarbij ondersteuning krijgen. Dus voor iedere wijkbewoner is er een plek en zinvolle tijdsbesteding te vinden.