De buurtmoestuin in de Twaalf  Hoevenbuurt heeft de eerste Groenprijs gewonnen. De prijs is in het leven geroepen in het kader van Groen-Moet-Je-Doen. Op woensdag 29 november heeft wethouder Jan-Willem van Gelder de prijzen uitgereikt aan de vrijwilligers.

Het groen in Gouda wordt onder handen genomen dankzij Groen-Moet-Je-Doen. Het project biedt buurtgenoten de kans om zelf de handen uit de mouwen te steken met een stuk gemeentegroen in de buurt. Het groen blijft wel openbaar gebied. Om deze actieve werkers in het zonnetje te zetten, is de jaarlijkse Groenprijs gelanceerd.

De buurttuin (tussen de Elisabeth en Geertruida Hoeve) wordt onderhouden door een aantal enthousiaste buurtbewoners. Zonder hen zoude buurttuin niet zo’n groot succes zijn.

Dus aan al die vrijwilligers: dank dank dank!

Wilt u op de hoogte blijven van alles wat er op de buurttuin gebeurd? Neem dan een een kijkje op de facebookpagina van de buurrtuin: Buurttuin Hoevenbuurt

Groeninitiatieven
In Gouda zijn verschillende groeninitiatieven in uitvoering en daarom zijn er ook verschillende categorieën: de buurtmoestuin, groenbeheer van flinke omvang en het opfleuren van de stad via boomspiegels en/of bloembakken. Alle initiatieven zijn bekeken en gefotografeerd.

Nogmaals gefeliciteerd met deze mooie prijs!