Zaterdag 1 november start Wijkteam Plaswijck met een Fietswerkplaats in wijkcentrum De Buurtstee, naast winkelcentrum Bloemendaal.

Bewoners van Plaswijck (2804) en Bloemendaal (2803) kunnen terecht voor eenvoudige reparaties, zoals van verlichting en banden, en voor grotere reparaties. Er zijn (zeer) deskundige vrijwilligers en er is ondersteuning van een fietsenzaak uit Gouda. Omdat er geen winstoogmerk is, kunnen de prijzen relatief laag blijven.

Wethouder Hilde Niezen van de gemeente Gouda zal de Fietswerkplaats as. zaterdag 1 november om 10.30 uur officieel openen. Zij zal haar eigen fiets dan als eerste laten repareren.

De reparatie werkplaats is bereikbaar via de zij-ingang van wijkcentrum de Buurtstee aan de Gildenburg, bij de bushalte, naast winkelcentrum Bloemendaal (zie de foto). Het is een pilot voor een paar maanden, de fietswerkplaats zal kleinschalig beginnen. De openingstijden zijn van 10.00 tot 16.00, voorlopig alleen op de zaterdag.

Stichting Wijkteam Plaswijck zal de komende tijd meer maatschappelijke wijkvoorzieningen opstarten. Er zijn plannen voor een reparatiewerkplaats voor kapotte spullen (‘repaircafe’) en voor nieuwe wijkvoorzieningen op het gebied van energiebesparing, zorg en welzijn en een buurtbus.

Bewoners die willen meedoen en meehelpen met deze en andere nieuwe maatschappelijke wijkvoorzieningen, op welke manier dan ook, neem gerust contact op!

Wij hopen met deze Fietswerkplaats de leefbaarheid in de wijk voor de wijkbewoners te verbeteren.

FietswerkplaatsPlaswijck