Beste buurtgenoten,

sinds februari is onze mooie buurt een tweede buurttuin rijker. Wat is gestart met het gedachtegoed dat een buurttuin meer is dan een mand vol groente is inmiddels uitgegroeid tot een plek waar velen van ons af en toe een kijkje komen nemen, langs lopen, een praatje komen maken of gewoon lekker meehelpen.

2eEetbareTuin

Door op de foto te klikken komt u op de Facebook pagina van de tuin!

De ‘ vaste kern’  krijgt vooral leuke en positieve reacties. Natuurlijk zijn er ook mensen die er minder blij mee zijn. Dat mag! Per slot van rekening hebben we niet allemaal dezelfde interesses.

Uit één  van die mooie gesprekken bleek ons dat er in de buurt blijkbaar het gerucht circuleert dat de buurttuin Elisabeth Hoeve / Geertruida Hoeve  alleen voor de bewoners van deze kant van de buurt zou zijn. Dat is nadrukkelijk niet het geval. Iedereen is van harte welkom om met ons mee te doen. De tuin is van ons allemaal. Niemand (behalve een paar kinderen) heeft een ‘eigen plek’. We zijn gewoon gestart, zonder enige kennis of zaai-, inrichtings-, of beplantingsplan. Heb je zin om je aan te sluiten? Wees welkom! Meestal is er ’s avonds tussen 20.00 – 20.30 wel iemand aanwezig. Je kunt alles ook volgen op Facebook door je als lid aan te melden bij de ‘ buurttuin  Elisabeth Hoeve / Geertruida Hoeve ‘.

De Hoevenbuurt kent natuurlijk tal van plekken waar andere soortgelijke initiatieven of die in de Ida Hoeve tot wasdom kunnen komen. Ook daar zijn extra handen van harte welkom.  Wil je zelf iets initiëren bij jou in de Hoeve? Gewoon doen! Hoe?  Daarbij ondersteunen we jullie van harte met ons netwerk en opgedane kennis en ervaring. Dat kan met een mail naar de werkgroep leefomgeving: leefomgeving@12hoeven.nl

Namens werkgroep en buurttuinders, met vriendelijke groet,

Ben Peters