Beste mensen,

Wij vragen uw aandacht voor een nieuw initiatief in Gouda: Fietsmaatjes.

Wat is Fietsmaatjes?
Fietsmaatjes is bedoeld voor mensen die graag fietsen, maar dit niet meer alleen willen of kunnen. Samen met vrijwilligers trekken zij er op een duofiets met elektrische trapondersteuning op uit. De vrijwilliger stuurt en de gast kan meetrappen in zijn eigen tempo.


Het is ons doel om in een aantal wijken een duofiets te plaatsen en per wijk zowel vrijwilligers als gasten te werven en matchen. Door Fietsmaatjes zijn mensen vaker buiten, meer in beweging en krijgen ze meer sociale contacten. Samen lekker fietsen en genieten!

Het project Fietsmaatjes is al succesvol in 35 gemeentes in Nederland en de organisatie erachter, Fietsmaatjes.NL heeft van het Oranje Fonds de mogelijkheid gekregen om het project in Nederland uit te breiden. Zodat op zoveel mogelijk plekken in Nederland mensen kunnen blijven fietsen. Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar: www.fietsmaatjes.nl

In onze buurgemeente Waddinxveen zijn ze dit jaar enthousiast gestart met Fietsmaatjes Waddinxveen en is de verwachting dat ze op korte termijn een 4e fiets kunnen bestellen. Bekijk hier hun promofilm https://www.fietsmaatjeswaddinxveen.nl. Dit wilt u toch ook voor onze gemeente Gouda??

Waar zijn wij naar op zoek?
We zoeken enthousiaste mensen die willen helpen om Fietsmaatjes in Gouda op te richten. Fietsmaatjes.NL begeleidt en ondersteunt dit met onder andere een draaiboek, cursussen en hulp bij fondsenwerving.

Wilt u meer weten?
Bent u enthousiast en wilt u meer weten over Fietsmaatjes?
Kom dan naar de informatiebijeenkomst op maandagavond 28 november van 19.30 tot uiterlijk 21.00 uur. Deze avond is bedoeld om samen de mogelijkheden te onderzoeken voor Fietsmaatjes Gouda.

De initiatiefnemers van Fietsmaatjes.NL, Tekla Zwinkels en Jan Burgmeijer, zijn deze avond aanwezig om u alles over dit project te vertellen. Er zal een filmpje getoond worden waarin de initiatiefnemers van Fietsmaatjes precies uitleggen wat Fietsmaatjes is. En er is ruime gelegenheid voor vragen.

Op basis van deze bijeenkomst besluiten we of er voldoende draagvlak is om daadwerkelijk met Fietsmaatjes Gouda van start te gaan.

Kent u mensen die hier meer over willen weten, dan zijn zij ook van harte welkom!

Dag, tijd en locatie
Maandag 28 november, 19.30 uur bent u van harte welkom bij Sport.Gouda.
Groenhovenbad, Tobbebad 4 , 2803 WH Gouda

Natuurlijk vinden wij het fijn als u van tevoren aangeeft dat u komt, maar ook zonder bericht vooraf bent u ook van harte welkom!
U kan uw aanmelding doorgeven aan k.dejong@paletwelzijn.nl

Wilt u dit bericht delen met anderen

Hartelijke groeten,

Kim Disco, Brenda van Dam, Anne-Marieke van Gameren en Karin de Jong


Contactpersonen:
Kim Disco                   Kim.Disco@sportpuntgouda.nl
Anne-Marieke van Gameren    a.vangameren@sociaalteamgouda.nl
Karin de Jong                 k.dejong@paletwelzijn.nl
Brenda van Dam               b.vandam@paletwelzijn.nl