Er zijn nogal wat vragen aangaande de aanleg van het glasvezel in onze wijk. Met name is men bezorgd over de vrijblijvendheid van het laten aanleggen van de ‘kastjes’ tot in huis.

Als bestuur zijn we hier eens achteraan gegaan. Hieronder vindt u de tekst van de email die wij hebben gekregen van mevrouw Martine Husmann, destijds commercieel verantwoordelijk voor het glasvezel project van Delta Fiber in onze wijk. Bij dit artikel vindt u binnenkort ook de originele folder zoals deze destijds in de wijk is verspreid.

“Geachte heer van Gameren,
Wij hebben elkaar zojuist aan de telefoon gesproken.
In het kort hieronder de antwoorden op uw vragen:
– De aanleg van glasvezel is voor de inwoners van de wijken Bloemendaal / Plaswijck gratis. De aannemer Volker Wessels Telecom is nu nog bezig met de aanleg in uw wijk, u kunt daar van profiteren door akkoord te gaan met de gratis installatie van het glasvezelkastje in de woning. Voor installatie in de woningen nadat de aanleg helemaal is afgerond wordt een bedrag in rekening gebracht. De aannemer moet er dan apart voor terugkomen dus die kosten zijn aanzienlijk.
– De aanleg in de woningen is vrijblijvend, het is niet verplicht om een abonnement bij een internet provider af te sluiten. Ik wil u er nog wel op wijzen dat de internet providers Caiway & Delta momenteel t/m 23 februari een heel scherp aanbod hebben. Zie hiervoor ook de website www.gavoorglasvezel.nl
– Wat Rekam komende tijd gaat ondernemen op het vlak van de uitrol van glasvezel kan ik niet vertellen. Ik ben hier niet van op de hoogte. Ik weet wel wat wij nu als enige in uw wijk een vergunning hebben en daadwerkelijk al met een aannemer bezig zijn. Zie hiervoor ook de website van de gemeente.
– We leggen een open netwerk aan, dat betekent dat als het project van aanleg helemaal is afgerond, het netwerk wordt opengesteld voor alle internet aanbieders die interesse hebben om diensten te leveren over ons netwerk. We gaan dan een huurovereenkomst aan met de andere aanbieders, uiteraard is dit aan de andere partijen zelf om hier voor te kiezen, maar iedereen is welkom.

Ik heb ook nog de flyer toegevoegd die we onder de bewoners hebben verspreid. Hierin staat ook alles nog een keer toegelicht.
Mocht u alsnog vragen hebben, laat het me dan weten!
Hartelijke groeten,
Martine Husmann”

Flyer aanleg VWT