Uit: ‘www.dekrantvangouda.nl’ van 06-01-2015

NieuwjaarsbijeenkomstGouda2015

 

 

 

 

Gouda – Het Utrechtse gemeentebestuur organiseert dit jaar de duurste nieuwjaarsreceptie in gemeenteland. De stad trekt in totaal 80.000 euro uit om het nieuwe jaar in te luiden. Dat blijkt uit een rondgang van De Telegraaf langs alle grote steden.

De nummer twee dit jaar is Almere. De stad trekt 58.000 euro uit. Veel andere grote steden houden de ontmoeting sober. Rotterdam trekt 10.000 euro uit, net als de gemeente Haarlemmermeer (ruim een half miljoen inwoners minder). Haarlem begroot 7.500 euro en Alphen aan den Rijn ‘een paar duizend euro’. Breda maakt er een sport van om de kosten te drukken: raadsleden zitten zelf in de bediening.

In Gouda wordt op dinsdag 20 januari in het Oude Stadhuys op de Markt de nieuwjaarsbijeenkomst ‘voor en door Gouwenaars’ gehouden. Die wordt georganiseerd door een paar bewoners en ondernemers uit de Goudse binnenstad. Die kost de belastingbetaler niets. Bezoekers wordt gevraagd zelf wat hapjes en drankjes mee te nemen. Vorig jaar was dit een groot succes en bezochten een paar honderd Gouwenaars deze bijeenkomst.