Geachte mede wijkbewoner,

Met deze nieuwsmail informeren wij u graag over de laatste ontwikkelingen.

Mocht u na lezen van deze nieuwsmail óók in uw woningblok of buurt aan de slag willen, hoe groot of hoe klein ook, neemt u dan contact met ons op.

Met vriendelijke groet,
Energiecoöperatie WijkEnergie 2804
06 239 56 999
contact@we2804.nl

De meeste gestelde vraag  …  (is over subsidies) 

Als er één vraag is die wij die het meest gesteld krijgen is het wel: waar kan ik goede en betrouwbare informatie vinden over subsidies over verduurzamen. Standaard verwijzen wij dan naar twee websites.

Meer lezen en weten welke links echt belangrijk zijn? Door te klikken op bovenstaand plaatje komt u op de goede pagina met het item Subsidies.

Informatiebijeenkomst verduurzaming voor VVE’s op donderdag 16 februari 2023

https://www.we2804.nl/nieuws/

Ook VVE’s in Gouda en onze wijk (zoals de VVE Swadenburg, zie afbeelding) zijn steeds meer actief met het verduurzamen van hun complexen. Speciaal voor deze VVE’s komt er een bijeenkomst met informatie over technische, juridische en financiële zaken.

Meer informatie? Uw VVE aanmelden? Dan door te klikken op bovenstaand plaatje.

Extra projectleider gemeente Danny van der Roest

https://www.we2804.nl/nieuws/

De gemeente Gouda heeft nog een projectleider aangesteld voor de energie- en warmtetransitie in Gouda. Het is Danny van der Roest en hoewel hij onze wijk niet direct als aandachtsgebied heeft is hij al wel betrokken bij enkele Plaswijck projecten.

Graag stelt hij zich aan u voor via een klik op bovenstaand plaatje ….

De plannen in de verschillende buurten

De afgelopen twee jaar zijn bewoners(groepen) in verschillende buurten in de wijk gestart met initiatieven in en voor hun eigen buurt. Een overzicht daarvan kunt u vinden op een speciale pagina op onze website door op bovenstaand plaatje te klikken.

NB  Staat uw woningblok of buurt er niet bij en heeft u ideeën of plannen om uw eigen woningblok of buurt te verduurzamen? Stuur dan een mail naar contact@we2804.nl. Regelmatig organiseren wij een WijkPlatform met en voor alle initiatieven in de wijk, zodat bewoners ervaringen kunnen uitwisselen.

Energielabels van uw woning en de wijk

https://www.we2804.nl/wijkenergie/energielabel/

Als u een huis heeft gekocht of gehuurd, heeft u een rapport met een energielabel ontvangen. We hebben labels van de wijk Plaswijck in kaart gebracht en vergeleken met die van Nederland. Ook zouden volgens een recent bericht woningen met een hoger label meer in trek en/of relatief meer waard zijn. Maar een energielabel zegt niet alles.

Lees veel meer hierover door op bovenstaand plaatje te klikken.

Wat staat er in het Gouds Isolatie Programma (GIP)

In navolging van het Nationaal Isolatie Programma heeft december 2022 de gemeenteraad ook een Gouds Isolatie Programma vastgesteld. Wat staat er in en wat betekent dat voor onze de wijk? Meer hierover, plus enkele interessante kaarten uit het GIP zoals over de energiearmoede, door op bovenstaand plaatje te klikken.

Energie pubquiz op Valentijnsdag

De romantici onder ons wijzen wij graag op de “hartverwarmende Energie Pubquiz”, in de Chocoladefabriek bij Klein Amerika, op Valentijnsdag 14 februari 2023. Peterpaul: “Iedereen is welkom om spelenderwijs kennis te testen op het gebied van energie en algemene onderwerpen. Op deze avond speel je in duo’s en maak je als team kans op leuke prijzen.” Lees meer hierover door op bovenstaand plaatje te klikken. 

Objectief en betrouwbaar advies ….

Ook deze vraag krijgen wij vaak gesteld: wie moet ik nu om advies vragen als ik iets in mijn huis wil gaan doen. Waar moet ik beginnen? We gaan een goede basis aanbieden door op bovenstaand plaatje te klikken

Een goede warmtebeeld analyse van uw woning

Ook deze winter bieden wij weer warmtebeeld analyses aan. Vrij duur, maar wel goed. Dit jaar hebben wij echter te maken met veel aanmeldingen en te weinig echt koude dagen en nachten. Wilt u óók een scan (eerlijkheidshalve, het zit al vrij vol), klikt u dan op bovenstaand plaatje.

Aanmelden adviesgesprek collectieve actie Glasisolatie

Na de drukbezochte informatiebijeenkomst over glasisolatie worden momenteel de eerste metingen en offertegesprekken ingepland. Een afspraak maken voor een adviesgesprek en/of voor een offerte? U kunt via onderstaande een klik op bovenstaand plaatje.

Duizend woningen lagere energierekening

Uit een persbericht gemeente Gouda van ferbuari: “De gemeente helpt inwoners met een slecht geïsoleerde woning met kleine energiemaatregelen om samen energie te besparen en Gouda duurzamer door te geven. De gemeente Gouda bezocht zo’n 1.000 inwoners met een slecht geïsoleerd huis met een E, F of G-label (vaak woningen uit de jaren ’60 en ’70) om samen de woningen duurzamer te maken.
Lees meer via een klik op bovenstaand plaatje.

Ons ondersteunen

U kunt als u dat wilt ons ondersteunen voor € 7,50 per jaar. Het verplicht tot niets, maar u ondersteunt onze activiteiten en programma’s. Wat wij als vrijwilligers / wijkbewoners onder andere doen is participeren in overleggen met de gemeente: wat, waar, wanneer en waarom gaat er gebeuren in de wijk (die grotendeels door de gemeente is aangewezen als startblok). Uw aanmelden kan via onderstaande knop. Alvast dank!