Beste Hoevebewoner,

Binnenkort ontvang je een volgende nieuwsbrief met daarin een terugkoppeling van het recent gehouden bruispunt. Deze flyer gaat over de eerste activiteit die tijdens dat bruispunt is ontstaan.

Winter in de Twaalf Hoeven buurt
Winter in de Twaalf Hoeven buurt

Hebben jullie er ook zo’n zin in om deze winter weer heerlijk baantjes te trekken ophet ijs in onze mooie buurt? Hebben jullie er net als wij ook zo’n hekel dat jullie zelf of de kinderen kunnen struikelen over al drijfvuil, takken, flessen of zelfs ijzeren palen die net boven de (nu nog water) oppervlakte uitsteken?

Wij ook!

 

 

Daarom organiseert het bestuur
op  zaterdag 23 november tussen 09:30 – 14:00 uur
een ‘winterklaar’ schoonmaakactie.

Wat gaan we doen?

Op zaterdag 23 november verzamelen we om 09:30 uur op het schoolplein van
’t Schateiland aan de zijde van het Groene Eiland. Het plein is bereikbaar via de brug die tussen de EH en GH de wijk verbindt met ’t Groene Eiland. Brug over, rechts af, voetpad volgen, dan zie je ons vanzelf staan. We zullen een spandoek van de vereniging voor de herkenning ophangen.

Vandaar worden de werkzaamheden gecoördineerd en verdeeld. We gaan:

  • per boot drijfvuil uit de sloot verwijderen;
  • met sloothaken zoveel mogelijk bladafval verwijderen (zeker bij de CH geen overbodige luxe!);
  • langs het water in het gras en de houtopstanden grote(re) takken en zwerfvuil ruimen;
  • bladafval zoveel als mogelijk bijeen vegen.

Ondersteuning

Cyclus verleent ondersteuning door het beschikbaar stellen van een boot, sloothaken, dreggen en lieslaarzen. Promen verleent ondersteuning door het beschikbaar stellen van handschoenen, kruiwagens, prikstokken en bladharken. Basisschool ’t Schateiland verleent ondersteuning door het beschikbaar stellen van het schoolplein.

Aanmelden

Via  het onderstaande formulier  kan je inschrijven voor deze activiteit. Belangrijk is om aan te geven voor welke activiteit je je wilt inzetten en met hoeveel mensen je komt. Jullie begrijpen dat we geen 30 mensen in eenzelfde bootje kwijt kunnen, dus enige flexibiliteit is gewenst. Het gaat er immers om dat onze HOEVEBUURT WINTERKLAAR wordt. Uiterste datum van aanmelden is 19 november.

Lunch

Opgeven is belangrijk, omdat het bestuur graag een bescheiden lunch met een lekkere kop warme soep beschikbaar wilt stellen. Tussen 12:00 – 13:00 uur wordt deze alleen voor hen die zich hebben aangemeld én aan de actie deelnemen geserveerd vanuit de carport aan de EH 20.

Facebook

Op de facebook-omgeving zal eveneens een evenement worden aangemaakt. Like het, deel het en zegt het voort!

En verder?

Met Cyclus is afgesproken dat zij op maandag 25 november zorg zal dragen voor het afvoeren van al het verwijderde afval. Met Promen is afgesproken dat zij in week 48
(de week na onze actie) extra aandacht zal vestigen op zwerfvuil in onze buurt.

IJspret
IJspret

 

Onze kids laten we deze winter niet struikelen toch? Meld je aan, doe mee!

Het is niet alleen leuk om samen iets voor onze buurt te doen. Je leert ook andere buurtgenoten (beter) kennen.

 

 

We rekenen op een goede opkomst en een geslaagde activiteit die misschien wel voor herhaling vatbaar zal blijken te zijn.


Fout: Contact formulier niet gevonden.