Het Vrijwilligers Informatie Punt (VIP) was van plan om  in 2014 te starten met een matchpoint, waarbij we hulpvraag en –aanbod van inwoners zoveel mogelijk bij elkaar gaan brengen. Inmiddels is het zover! Op 6 maart introduceert het VIP, samen met andere organisaties de website ‘Zorgvoorelkaar.com’ in Gouda.

Zorgvoorelkaar.com biedt een platform om de zorgvraag en het zorgaanbod op buurtniveau online zichtbaar te maken, zodat alle relevante organisaties en mensen elkaar weten te vinden. Hulpvragers kunnen een verzoek doen voor uiteenlopende zaken, zoals hulp bij vervoer, gezelschap en een kopje koffie tot  begeleiding van bijvoorbeeld jongeren en ouderen.  Vrijwilligers en organisaties melden zich aan en laten weten op welk gebied ze hulp kunnen bieden.
Hiermee wordt zowel hulp vragen als hulp bieden – door vrijwilliger of professional – laagdrempelig en eenvoudig.
Informatiebijeenkomst
Bent u nieuwsgierig, dan bent u van harte welkom bij de introductie- en informatiebijeenkomst van Zorgvoorelkaar op 6 maart a.s. van 15.45 – 18.00 in het Huis van de Stad. Naast het VIP zijn ook MEE Midden Holland, Kwintes, Participe, Palet Welzijn, Gouda Bruist, Zorgpartners Midden Holland en Humanitas aanwezig om een toelichting te geven.

Voor aanmelden of vragen kunt u  contact opnemen met Ingrid Vink , via e-mail vip@gouda.nl of telefoonnummer 588357.
Ook na lancering vanZorgvoorelkaar zal zij beschikbaar blijven als aanspreekpunt voor het matchpoint, voor zowel hulpvragers, vrijwilligers en professionals.