Op 28 november is er een informatie avond over Burennetwerk Gouda. Het burennetwerk koppelt buren aan elkaar voor eenvoudige en flexibele hulp, zoals het snoeien van de heg, het helpen met de computer of gewoon gezellig samen een bakje koffie drinken. Iedereen die geïnteresseerd is om mee te werken aan Burennetwerk Gouda is donderdag 28 november om 20 uur welkom in de Veste, Ridder van Catsweg 300.

Door de veranderingen in de samenleving, de terugtrekkende overheid en de verwachting dat mensen steeds meer het eigen sociale netwerk moeten aanspreken voor hulp en zorg, ontstond bij verschillende kerken en vrijwilligersorganisaties het idee om een project te ontwikkelen dat op deze veranderingen anticipeert. Hieruit is het initiatief Burennetwerk Gouda voortgekomen.

Buurtcontactpersonen

Dit najaar 2013 zijn we bezig met het voorbereiden van Burennetwerk Gouda en per 1 januari 2014 gaan we van start. We hebben mensen nodig die mee willen doen aan dit initiatief als Goede Buur of als Buurtcontactpersoon. Iedereen kan ‘Goede Buur’ worden en iets betekenen voor buurtgenoten voor wie deze kleine dingen grote obstakels kunnen zijn. Als ‘Goede Buur’ bepaal je zelf wat voor soort klussen je wilt doen en wanneer. Als Buurtcontactpersoon ben je aanspreekpunt voor de Goede Buren in jouw buurt. Voor meer informatie, kijk op www.burennetwerkgouda.nl of mail naar Joyce Schoon info@burennetwerkgouda.nl

[gview file=”https://www.twaalfhoeven.nl/wp-content/uploads/2013/11/BurennetwerkAankondiging.pdf”]