GOUDA – Op dinsdag 21 januari is er een informatie avond over Burennetwerk Gouda. Het burennetwerk koppelt buren aan elkaar voor eenvoudige en flexibele hulp, zoals vervoer naar een afspraak in het ziekenhuis, een gordijn ophangen of gewoon gezellig samen een bakje koffie drinken. Iedereen die geïnteresseerd is om mee te werken aan Burennetwerk Gouda of er meer over wil weten, is dinsdag 21 januari om 20 uur welkom in het Nelson Mandela Centrum, Bernadottelaan 79 in Gouda Oost.
Door de veranderingen in de samenleving, de terugtrekkende overheid en de verwachting dat mensen steeds meer het eigen sociale netwerk moeten aanspreken voor hulp en zorg, ontstond bij verschillende kerken en vrijwilligersorganisaties het idee om een project te ontwikkelen dat op deze veranderingen anticipeert. Hieruit is het initiatief Burennetwerk Gouda voortgekomen. Het doel is dat Burennetwerk Gouda in de laatste week van januari 2014 van start gaat.
Er zijn mensen nodig die mee willen doen aan dit initiatief als ‘Goede Buur’ (vrijwilliger) of als Buurtcontactpersoon. Iedereen kan ‘Goede Buur’ worden en iets betekenen voor buurtgenoten voor wie kleine klusjes grote obstakels kunnen zijn. Als ‘Goede Buur’ bepaal je zelf wát voor soort klussen je wilt doen en wánneer. Als Buurtcontactpersoon ben je aanspreekpunt voor de Goede Buren in jouw buurt. Op de informatie avond wordt uitgelegd wat het burennetwerk is en hoe het werkt. Voor meer informatie, kijk op www.burennetwerkgouda.nl of mail naar initiatiefneemster Joyce Schoon info@burennetwerkgouda.nl