Beste medebewoners,

Graag vragen wij uw aandacht voor een begin dit jaar gestart nieuw maatschappelijk vrijwilligersinitiatief: maatwerkvervoer voor Goudse senior bewoners.

Goed en goedkoop vervoer voor Goudse senioren
Zorg- en welzijnsinstellingen constateerden dat er vooral bij Goudse senioren behoefte is aan goed en betaalbaar vervoer. Daarom zijn we met een groep betrokken vrijwilligers begin dit jaar gestart met VervoersPuntGouda: maatwerkvervoer aan inwoners die niet goed geholpen zijn met bestaande vervoersvormen.

VervoersPuntGouda: vervoer van deur-tot-deur én op tijd
VervoersPuntGouda biedt Goudse senioren die (met een beetje hulp) zelfstandig kunnen in- en uitstappen vervoer van-deur-tot-deur, op tijdafspraak, vaak met een begeleider, elke werkdag van 9.00 tot 17 uur. Wij rijden in heel Gouda. De kosten zijn (nu nog) € 2 per rit.

http://www.vervoerspuntgouda.nl/wp-content/uploads/2015/12/Logo-VervoersPuntGouda-3.png

Rit reserveren bij de Telefoon Centrale
Het is ook voor korte ritten zoals voor familiebezoek, een afspraak bij huisarts of kapper, of gewoon om boodschappen te doen. Een rit reserveren kan via de Telefoon Centrale, bij voorkeur zo vroeg mogelijk, elke werkdag bereikbaar van 9 tot 17 uur op telefoonnummer 06 514 33 031.

Eerste maanden sterke groei: afgelopen week de 1000ste rit
De reacties van klanten én van zorg- en welzijnsinstellingen zijn gelukkig vrijwel allemaal (zeer) positief. Ook de gemeente Gouda is positief: het WMO-loket verwijst inmiddels naar VervoersPuntGouda.
Vooral het van deur-tot-deur rijden én het op tijd rijden wordt zeer gewaardeerd. VervoersPuntGouda blijkt bijvoorbeeld ook een uitkomst te zijn voor drukke partners/mantelzorgers.

http://www.vervoerspuntgouda.nl/wp-content/uploads/2016/01/AD-22-01-2016-reportage-vervoerspuntgouda.jpg

Een keer op proef meedoen of meerijden?
Als telefonist, begeleider, planner of chauffeur?

De vraag naar VervoersPuntGouda is zo snel gegroeid dat een extra bus, extra vrijwilligers en extra sponsors nodig zijn. Wilt u een keer meehelpen, bijvoorbeeld bij de TelefoonCentrale of meerijden op de bus? Voor nadere informatie of om mee te doen kunt u bellen met 06 239 56 999 of een mail sturen naar contact@vervoerspuntgouda.nl.
Het is zeer dankbaar vrijwilligerswerk.

Maatschappelijk vrijwilligersproject
VervoersPuntGouda is een onafhankelijke stichting voor maatschappelijke vervoersvoorzieningen, met nu 40 vrijwilligers, zonder winstoogmerk, voortgekomen uit stichting bewonersorganisatie/wijkteam Plaswijck. De accountantscontrole wordt verzorgd door Hogebrug Accountant.

illustration

Website en eigen nieuwsbrief
Meer informatie staat op de website www.vervoerspuntgouda.nl. U kunt zich ook abonneren op een speciale nieuwsbrief van en over VervoersPuntGouda.

Wij hopen op veel steun voor deze nieuwe maatschappelijke voorziening.

Met vriendelijke groet,
Stichting VervoersPuntGouda
Bewonersorganisatie / stichting wijkteam Plaswijck
Informatie: 06 239 56 999
Telefoon Centrale: 06 514 33 031