Het wijkteam Plaswijck publiceerde het volgende bericht!

Alles uit de kast tegen inbraken

De laatste tijd zijn er meer inbraken in sommige delen van de wijk. De Politie Gouda wil daarom samen met bewoners tijdelijk de “InbraakTelefoon” gebruiken.

De InbraakTelefoon voor snel handelen

Met dit speciale telefoonnummer staan aangewezen contactpersonen in de wijk in direct contact met aanwezige politiemensen in de wijk. De Inbraak Telefoon is voor hen 24/7 bereikbaar. Er kan dus snel worden gehandeld. Het gaat om alle verdachte meldingen. Al uw gegevens worden strikt vertrouwelijk behandeld.

Meedoen en meehelpen

Wij zoeken 20 bewoners in Bloemendaal en Plaswijck die als contactpersoon willen meedoen. Zij krijgen het telefoonnummer van de InbraakTelefoon. U bent goed bekend in de wijk en/of bent contactpersoon voor een bewonersvereniging, whatsappgroep of buurtpreventieteam.

Digitaal platform en whatsapp groep

Indien u voor uw eigen buurt of straat een eigen digitaal platform of buurt whatsappgroep wilt opstarten, dan kunt u ook contact met ons opnemen. U kunt desgewenst dan ook meedoen als contactpersoon voor de InbraakTelefoon.

Hondenbezitters

Voor hondenbezitters die willen meehelpen komt er een speciale bijeenkomst over preventie. U kunt zich eveneens hiervoor aanmelden.

Blijf verdachte situaties melden

Uiteraard verzoeken wij alle burgers om verdachte situaties te blijven melden. U belt 0900-8844 voor algemene zaken en 112 voor alle spoedzaken, dus óók bij mogelijke inbraaksituaties en/of bij verdachte personen in uw eigen buurt.

Contact en aanmelden

Betrokken bewoners die willen meedoen worden verzocht om zich zo spoedig mogelijk aan te melden via mailadres contact@bloemendaalplaswijck.nl of info@wijkteamplaswijck.nl. Alle aanmeldingen worden strikt vertrouwelijk behandeld.

Met vriendelijke groet,

Wijkagenten Lucky Tomasouw  Wijkagent-lucky-tomasouw en Marco van Dam Wijkagent-marco-van-dam