Wij zijn natuurlijk al heel erg goed op weg met onze buurtpreventieapp, maar een beetje aandacht voor elkaar tijdens de feestdagen is niet verkeerd toch? Onderstaand bericht komt van 112hm en deze mag gedeeld worden!

‪#‎BASTA
112HM gaat politie Gouda helpen met inbraakpreventie. Helpt u ook??

Wellicht is het u al opgevallen: De politie in Gouda zet alles op alles om woninginbraken tegen te gaan. Alle middelen die voorhanden zijn worden gebruikt om u als burger er attent op te maken dat de inbreker veel minder nodig heeft om binnen te komen als dat u denkt. Zeker met de feestdagen voor de deur ruiken inbrekers hun kans schoon. Blauwe en oranje zwaailichten door de wijk, verkeer- en identiteitscontroles, helikopter boven uw huis. Agenten op straat, in de poortjes of zelfs uw tuin. De politie gaat er vol in maar kan niet zonder uw hulp!

De politie zal de komende tijd flink actief zijn op zowel Social Media als op straat. Gisteravond heeft er een gesprek plaats gevonden tussen 112HM en de politie in Gouda waarna een samenwerking is overeengekomen.

Wat betekent dit?

* De komende tijd zult u van ons dus veel berichten zien m.b.t. inbraakpreventie. Dit is gericht op de actie in Gouda maar geldt uiteraard voor iedere regiogenoot. Alle tips m.b.t. het signaleren van een verdachte situatie of het opmerken van een (woning)inbraak geldt voor iedereen, doe hier zeker uw voordeel mee.
* Wij zullen in beeld brengen wat de politie doet en hoe men te werk gaat. Daarnaast proberen wij een inkijkje te geven in de keuken van de politie en u te laten zien waarom bepaalde beslissingen genomen worden.
* Wij zullen proberen de politieacties zo veel mogelijk te promoten, te delen en in kaart te brengen.
* En als laatste maar zeker niet de minste willen wij er aan bijdragen om samen met u de woninginbraken tegen te gaan!

Wellicht heeft u nu de vraag:

wat moet ik nu eigenlijk doen als ik iets zie waarvan ik denk dat het verdacht is?

Het antwoord hierop is heel simpel: Bel ALTIJD 112 en vraag om de politie in de plaats waar het de situatie zich afspeelt. De betreffende centralist luistert naar uw verhaal, schat deze in en beslist vervolgens wat de actie vanuit de politie zal zijn. Belt u een keer voor niks? Dat vind de politie helemaal niet erg. Beter 10 keer voor niks als 1 keer te laat. Schroom dus niet en onthou:

Verdachte situatie = Altijd 112!!

Hoe kan u helpen?

* Altijd de ogen open houden.
* Bel 112 bij verdachte situaties.
* Kijk eens kritisch naar uw woning en spullen in de tuin.
* Sluit ramen en deuren goed af wanneer u weg gaat. Ook al is dit voor 5 minuten.
* Spreek buren aan op wellicht inbraak-uitnodigende zaken. (Open raam / Ladder voor het grijpen etc.)
* En bent u al lid van Burgernet? Al anderhalf miljoen mensen gingen u voor, wacht niet en doe een aanmelding bij Burgernet.
* Vraag gerust een agent op straat eens om advies.
* Deel onze acties en die van politie Gouda.
* Ga eens met uw buren om tafel hoe u samen de strijd tegen de inbraak aan kan gaan.

Als laatste stellen wij, maar ook de politie in Gouda, het op prijs als u de berichten m.b.t. de inbraak-preventie-actie genaamd ‘BASTA’ Zo veel mogelijk deelt. Zowel op Social Media als mondeling.

Samen staan we sterk tegen het inbraakgeweld!!

!!Delen wordt gewaardeerd!!
foto van 112HM.nl.

112HM